AKTIVITETER

Haugen Fjellgård er plassert slik at det er kort vei til et aktiv friluftsliv, så det er naturlig at dette er hovedaktivitetene på gården.

Rett utenfor Haugen fjellgård renner den flotte elva Ekso. Elva inneholder mye fisk på grunn av den vekselsvise strømmen nedover elva. Enkelte steder er det ganske stri strøm, mens elva andre steder munner ut i rolige vatn. Derfor passer denne elva godt for fiskere i alle aldre. Du kan lese mer om dette under menyen fisking.

Naturen rundt gården har mer å by på. Fjellturene er veldig populære, både til fots om sommeren og på ski i den kaldere årstiden. Terrenget er varierende og vil gi like gode utfordringer for eksperten som for nybegynneren.

På gården blir det drevet med kyr og sau, og om sommeren er dyrene ute på beite. Da skal gresset i hus, og dette er et arbeid som kan være kjekt å ta del i for de aller fleste.

Mulighetene er mange. Vi foreslår også en tur på anleggsveien som BKK laget for en del år siden. En tur på denne veien fører deg langt til fjells, med bil eller til fots. Det er alltid spennende å se hvor langt en kommer med bil før snøen stopper utflukten og en må snu.

Vertskapet på Haugen Fjellgård er naturlig nok svært kjent i områdene omkring gården, og vil hjelpe deg med valg av besøksmål og utflukter dersom det skulle være ønskelig.

Fra Haugen Fjellgård trenger du ikke å reise langt for å prøve fiskelykken. Rett forbi fjellgården renner det ei elv med rikelig med fisk i, og et par minuttar lenger unna finner vi Ekso, elva som renner gjennom hele Eksingedalen.

Elvene rundt gården passer fint for fiskeentusiaster i alle aldre, og dette er noe som fenger de fleste.

Det er en spesiell følelse når fisken biter på kroken, og en kan dra heim igjen med fersk fisk, eller steike den ute i friluft.

For å fiske i elvene våre trenger du fiskekort.

Det får du hos oss!

Det varierende terrenget som er i områdene rundt gården passer perfekt for friluftsliv. Det finnes flere høye topper for de som liker den litt krevende turløypa, og det finnes flatere terreng for familier som vil ha med barna sine på fjelltur.

Det er mulig for nesten alle å komme opp i fjellene rundt Haugen Fjellgard. Gruslagte veier bygget av det lokale energiselskapet BKK gjør det mulig å kjøre i fjellene.

Eksingedalen er kjent for eit godt rypeterreng. For tiden er rypeterrenget stengt fordi det er lite rype.